•  

Loadbanktest

Een batterij is de voeding van een UPS bij een stroomuitval. De batterij staat tijdens 99% van zijn leven alleen maar "aan de lading" en wordt geacht geladen te zijn op het moment dat hij "echt" aan het werk moet.

De staat van onderhoud en de kwaliteit van een batterij is niet aan de buitenkant te zien. Daarom is het noodzakelijk een batterij periodiek te controleren door een batterij ontlaadtest. Door diverse collega bedrijven worden diverse "goedkope" testen aangeboden met batterij metingen waarbij een geleiding van de batterij gemeten wordt. Dit zou een indicatie geven over de kwaliteit van de batterij. Wij hebben echter de ervaring dat batterijen regelmatig later vervangen kunnen worden dan deze testen aangeven. De geleidingstesten zijn indicatief en dienen gevolgd te worden door één van de volgende testen:

Loadbanktest

Een Loadbanktest is een test van uw complete UPS systeem. Aan de uitgangsklemmen van uw UPS wordt een testbelasting aangesloten. Het UPS systeem wordt in "batterij bedrijf" gebracht waarna de batterij wordt ontladen met gebruik van het complete UPS systeem. Alle componenten van het systeem worden op deze manier functioneel getest. Aan het einde van de test is exact bekend hoe lang de autonomie tijd van het systeem is en of alle componenten voldoen aan de specificaties.

Batterij ontlaadtest

De test is een ontlading van de batterij met een externe belasting. De ontlading is volgens de batterij-specificatiebladen aangeleverd aan ons, door de batterijfabrikant. Na een ontlaadtest is inzichtelijk gemaakt, hoe en hoelang de batterij uw belasting kan voeden. Na aanleiding van een test is een gedegen advies te geven wanneer budget vrijgemaakt moet worden in de lange termijnplanning voor vervanging van de batterij.

Binnen een garantietermijn is de test een keihard bewijs dat een batterij aan de ge- of verkochte specificaties voldoet.

Zie ook Warmtebeeldcamera's

eaton.pngVycon.pngriello.pngnewave.pngAPC.pngeltek.pngsocomec.pngmge.pngemerson.pngbenning.pngstatron.pngGutor.pngrittal.pngAEG.pngGTec.pngabb-logo.pngAROS.pngGK.pngeaton.pngVycon.pngriello.pngnewave.pngAPC.pngeltek.pngsocomec.pngmge.pngemerson.pngbenning.pngstatron.pngGutor.pngrittal.pngAEG.pngGTec.pngabb-logo.pngAROS.pngGK.png